RECREACIÓ HISTÒRICA

Corts Catalanes amb Jaume I previa a la conquesta de Mallorca

Data:

07/10/2023

Hora:

10:00

Ubicació:

Castell de Plegamans

El Llibre dels Feits

Comprar entrades

“Ens trobem a la Barcelona de principis del segle XIII. La burgesia catalana sofreix nombroses perdudes en les seves empreses marítimes a causa de la pirateria. L’origen d’aquest pillatge es troba a l’illa de Mallorca on s’allotjaven corsaris barbarescos sota les ordenis del governador almohade AbuYahya.

Tant la noblesa com la burgesia recorren al rei Jaume I per a fer front a l’amenaça. Avui, 23 de desembre de 1228 es reuneixen les corts de Barcelona a casa de Pedro Martell per a deliberar el projecte de l’expedició cap a l’Illa de Mallorca…”

 

El 7 i 8 d’octubre de 2023, viatja al passat per viure la història de la conquesta de Mallorca, el Rei Jaume I, el Valí Abu-Yahya i el paper de Ramon de Plegamans en els fets esdevinguts.

Entre 22 i 32 participants es posaran en la pell dels nostres protagonistes d’aquesta història interpretant com en un museu vivent les escenes més rellevants de la història, tot recorrent el Castell de Plegamans amb un guia, el qual, anirà presentant o concloent les escenes que veureu. Entre els personatges trobareu: el Rei Jaume I, Pedro Cornell, Guillem Ramon de Montcada, Berenguer de Palou. Nuño Sánchez, Pere d’Urgell, Hugo d’Empúries, Bernardo de Santa Eugenia, Ramon de Plegamans, Pere Martell i molts més.

Es realitzaran passades d’1 h programades amb entrada anticipada. L’activitat és oberta tots els públics.

L’entrada té un donatiu de 5€/adult, de 3€ per a menors d’entre 14 a 17 anys, inclosos i gratuïta per a menors de 13, inclosos. (Es calcula des del dia de l’esdeveniment, comprovarem carnets d’identitat. Gràcies)

 

Comprar entrades

Esdeveniment vençut

Ubicació:

Aforament total: 0

Organitzador: Palau Medieval

  • Castell de Plegamans
  • Carrer del Castell, 1
  • Palau-solità i Plegamans
  • Cataluña
  • 08184
  • España

Detalls del programa d'esdeveniments

  • 07/10/2023 10:00   -   19:00
  • 08/10/2023 10:00   -   17:00
Comparteix l'esdeveniment
Afegir al teu calendari
Cistella de la compra
Desplaça cap amunt