EL LLIBRE DELS FEITS: LA CONQUESTA DE MALLORCA

Portada de El Llibre dels Feits la Conquesta de Mallorca

Data
5 i 6 d’Octubre de 2024

Lloc
Castell de Plegamans
Carrer de Plegamans, 1, Palau-solità i Plegamans

Entrades aviat a la venda

¡Estigues atent per no quedar-te sense!

El Llibre dels Feits, Mallorca i Palau-solità i Plegamans

Ens trobem amb una de les activitats insígnia de Palau Medieval. La recreació històrica de la conquesta de Mallorca narrada pel mateix Jaume I el conqueridor a la seva crònica “El Llibre dels Feits” o Llibre dels Fets en català actual.

Però potser us esteu preguntant com hem acabat representant l’episodi històric de la conquesta de Mallorca i que té a veure amb Palau-solità i Plegamans, si és que té res a veure…

Doncs bé, si alguna vegada heu estat al saló de plens de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans potser us heu fixat en un dels quadres que penja de la paret, concretament el que representa l’encontre entre Jaume I i Ramon de Plegamans, senyor que habitava el castell de Plegamans al segle XIII, a la Platja de Tarragona a l’arribada del primer després de la campanya de Mallorca. I va ser per aquest quadre que vam decidir investigar si era un fet real i com es va arribar a aquell moment.

quadre de l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Us podem confirmar que l’episodi representat al quadre és històric, però si voleu entendre els esdeveniments que el van precedir, incloent-hi els debats a les Corts del 23 de desembre de 1228 a Barcelona, sobre l’expedició cap a l’Illa de Mallorca, no us podeu perdre la nostra representació històrica el primer cap de setmana d’octubre! Experimenteu en viu la història de la conquesta de Mallorca amb nosaltres.

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt